Een te-doenlijst voor een paar dagen Praag

Praag, de hoofdstad van Tsjechiƫ, wordt door velen gezien als een van de mooiste steden van Europa. En daar kan ik mij zeker in vinden. Jong en oud kunnen er terecht en je zal er niet snel uitgekeken raken. Jongeren gaan er graag heen voor een typische jongeren vakantie, met nachtclubs en goedkope alcohol. Maar voor de citytrippers onder ons valt er ook veel te beleven in Praag. De uiteenlopende stijlen van architectuur maken een mooi geheel van Praag. Het historisch centrum van Praag staat zelfs sinds 1992 op de Unesco-werelderfgoedlijst. Maar stel nou dat je maar een paar dagen er naartoe gaat, dan moet je vrij selectief zijn om te bepalen wat je wil bezoeken. Best een lastige opgave. Gelukkig hebben wij voor jou wat bezienswaardigheden opgesomd die absoluut het proberen waard zijn!

Karelsbrug

Dit is mijn absolute nummer 1. De 516 meter lange brug geeft de gotische stijl mooi weer. De brug heeft een geschiedenis die zeker 600 jaar terug gaat. Van origine waren de religieuze versielsel en verfraaien langs de brug een soort lokaas om mensen naar de kerk te krijgen. ’s Avonds komt de schoonheid van de brug nog meer tot zijn recht met de overige verlichting van de stad. Een mooi bijgeloof van de brug is dat als je een wens doet bij het koperen kruis halverwege de brug, hij uit komt.

Josefov

In het noorden van de oude stad ligt de Joodse wijk Josefov. Het pittoreske Josefov huisvestte veel Joden jaren terug. Heel veel herrieneringen zijn daar overgebleven in de vorm van monumenten, synagogen en een begraafplaats. Tevens is hier ook het geboortehuis van de Duitstalige schrijver Franz Kafka.

Fietstour

Als je toch lekker veel plekjes wilt bezichtigen, huur dan een fiets of neem een fietstour. Een fietstour is van harte aan te raden, omdat je meteen een gids erbij krijgt, die je de weg wijsmaakt en je de mooiste stukken van Praag kan laten zien. Praag is ook helemaal geen dure stad, dus je er ook niet veel kwijt voor zijn. Een tip voor de luilakken onder ons: Je kan ook een Segway tour nemen!

Wijnproeferij

Wijn wordt al sinds de middeleeuwen gemaakt in Praag, desondanks hebben ze niet veel bekendheid gewonnen. De Tsjechische wijnlokalen, in de volksmond ook wel bekend als Vinetoka, zijn de moeite waard om een bezoekje af te leggen. Ze hebben een hele verwelkomende sfeer met een huiselijke uitstraling. Je kunt er heerlijk op je gemak de lekkerste wijntjes proeven onder het genot van de Tsjechische delicatessen.

Wat aanvullende tips

Hoe mooi Praag dan ook mag zijn, elke stad heeft zijn nadelen. In Praag zijn er veel zakkenrollers en oplichters actief. Als er een man op het hoekje van een straat een spelletje balletje-balletje wilt spelen. Ga er dan niet in mee, je gaat opgelicht worden. Sowieso is het handig om verzekerd op reis te gaan, mocht er een diefstal of medische noodgeval plaatsvinden. Sluit daarom voor het gemak een goedkope reisverzekering af.

Ik hoop dat je wat inspiratie hebt gekregen voor je volgende tripje naar Praag, fijne reis!

Comments are closed.