De leukste motorvakantie tips

Je hebt jaren van dat motorrijbewijs gedroomd en het afgelopen jaar is het misschien wel gelukt: je hebt je motorrijbewijs, gefeliciteerd! En nu? Veel rondrijden op je gloednieuwe motor natuurlijk, maar wat dacht je van een motorvakantie met een aantal vrienden of met je partner? Een veel betere invulling van je vakantie dan een standaard zonvakantie bijvoorbeeld, toch? In dit artikel vind je de leukste tips voor een gave motorvakantie.

De wereld is heel groot. Hierdoor zijn er natuurlijk talloze, gave bestemmingen voor een motorvakantie. Maar wat veel mensen niet weten: je hoeft het helemaal niet zo ver bij huis te zoeken. Ook in Europa en zelfs in Nederland kun je een mooie motorvakantie beleven. Zo heb je in Europa een aantal populaire bestemmingen of routes die je zou kunnen nemen voor een motorvakantie. Met een groep, maar ook met je partner, gezin of alleen.

Campings

Er zijn in ieder geval altijd genoeg campings op de routes in Europa waar je zou kunnen overnachten tijdens de motorvakantie. Een eerste, gave route zou Scandinavië kunnen zijn. Via Duitsland ben je al snel in een dag in Denemarken, hierdoor kun je ook genieten van Noorwegen, Zweden of Finland. Je kunt ook kiezen voor één specifiek land: bijvoorbeeld motorreizen in Zweden.

Bijkomend voordeel: in Zweden mag je overal gratis overnachten. Neem een tentje mee achterop de motor en in Zweden kun je overal dat tentje plaatsen in de natuur. Pas wel op voor eventuele gebieden waar het minder veilig is om te overnachten. Er zijn verschillende gidsen te vinden waar dit specifiek voor Zweden is beschreven.

Oost-Europa

Uiteraard zijn er in Europa ook andere, gave reizen, zoals een motorvakantie door Oost-Europa vanuit Berlijn richting Praag, Boedapest, Zagreb en eventueel naar Bratislava in Slowakije. In deze steden is het ook goedkoper om bijvoorbeeld te overnachten in een hostel of toch een hotel waar er ook ruimte is voor de motor.

Comments are closed.