Vliegen naar Praag

De snelste manier om in Praag te komen is uiteraard met het vliegtuig. In nog geen anderhalf uur kun je vanaf verschillende Nederlandse luchthavens de Gouden Stad bereiken. Zo heb je tijdens een weekend of midweek alle tijd om de vele attracties van de Tsjechische hoofdstad te bezoeken.

Vluchten vanaf Rotterdam en Schiphol

Vanaf Schiphol en Rotterdam The Hague Airport wordt direct op Vaclav Havel Airport Prague gevlogen. Verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder KLM en Czech Airlines, vliegen meerdere malen per week vanaf Schiphol. Daarnaast biedt Transavia goedkope vliegtickets naar Praag aan vanaf de luchthaven Rotterdam/ Den Haag. Dit vliegveld ligt direct aan de A13 en is zowel met de auto, als met openbaar vervoer goed te bereiken. Transavia vliegt vier maal per week op en neer naar Praag; op dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag. In het maandoverzicht op de website kun je eenvoudig alle vluchten en de bijbehorende tarieven in een betreffende maand bekijken.

Vervoer vanaf Vaclav Havel International Airport

Vaclav Havel International Airport ligt 16 km ten noorden van Praag. Hiervandaan kun je per taxi, shuttlebus of lijnbus naar het centrum reizen. Een taxirit naar het centrum duurt, afhankelijk van het verkeer, 25 tot 40 minuten en kost ongeveer 22 euro. Een shuttlebus deel je met 8 passagiers, waardoor de reistijd afhankelijk is van de gekozen route. Een kaartje voor deze minibus kost 12 euro per persoon. Daarnaast kun je de openbare lijnbus 119 nemen. Deze bus rijdt naar metrostation Dejvicka, vanwaar je eenvoudig de metro naar verschillende plaatsen in het centrum kunt nemen. Een kaartje dat zowel voor de bus of metro geldig is kost € 1,30 en wordt verkocht bij de Public Transport-balie in de aankomsthal.